Vakantiehuis Texel met hond

Het vinden van een vakantiehuis op Texel waar u met de hond kunt verblijven, lijkt lastig, want niet overal zijn huisdieren toegestaan. Het aanbod van LandhuizenTexel komt echter wel tegemoet aan uw wens om samen met uw hond vakantie te vieren op Texel of om van een lang weekend weg te genieten.

Filter

Vakantiehuizen op Texel met hond

Een voordeel van het boeken van een vakantiehuis op Texel met hond bij Landhuizentexel.nl is dat u in een luxe en comfortabele accommodatie verblijft. Onze vakantiewoningen hebben namelijk net even wat extra’s in vergelijking met het reguliere aanbod. Alle vakantiehuizen beschikken bijvoorbeeld over een exclusieve inrichting met luxe faciliteiten, ruime tuinen en zijn op de meest fantastische locaties gelegen.

Meerdere huisdieren

Indien uw reisgezelschap uit een groot aantal personen bestaat en er meerdere honden meegaan, dan kunt u een keuze maken uit vakantiehuizen waar twee huisdieren zijn toegestaan. Wij hebben namelijk meerdere accommodaties beschikbaar voor acht personen en maximaal twee huisdieren.

Waar vindt u onze accommodaties

Onze accommodaties liggen in het gebied rondom de eilanddorpen De Koog en Den Burg. Dit is het meest populaire gebied van het eiland. Met name wanneer u een heerlijk huis op Texel met uw viervoeter boekt, is het wel zo prettig dat u enerzijds het strand op loopafstand heeft, maar ook het bos, duinen en een dorpscentrum. Zo hoeft u niet steeds met een zanderige hond in de auto. Het centrum van De Koog ligt op 500 m van de zee, tegen natuurgebied De Duinen van Texel aan. Net als in De Koog, vindt u in Den Burg vindt u alle winkels die u nodig heeft.

Honden genieten in een heerlijk huis

Elk vakantiehuis op Texel waar uw hond welkom is en in ons aanbod beschikbaar is, heeft weer een uniek karakter. Dat kan zich uiten in de bijzondere ligging, zoals aan de rand van het bos of nabij het strand, geboden privacy en extra luxe faciliteiten, zoals een sauna of gebruik van fietsen. U kunt vanuit uw vakantiehuis op Texel met uw hond direct door het bos wandelen of een lange wandeling maken door de duinen. De accommodaties zijn namelijk zeer landelijk gelegen. Bovendien is er altijd sprake van een ruime tuin, zodat u samen met uw hond in alle rust buiten bij uw vakantiehuis kunt ontspannen.

Wandelen en fietsen

Als wandel- en fietseiland bij uitstek, kunt u op Texel zoveel kanten op dat u daarmee zelfs de hond ’s avonds uitgeteld op zijn kussen krijgt. Het fietsknooppuntennetwerk van het eiland telt meer dan 140 km aan fietspaden en door de 200 km aan wandelpaden. In het broedseizoen zijn de wandelpaden niet allemaal toegankelijk, maar zelfs dan heeft u nog 150 km tot uw beschikking. Een mooie route om te fietsen is die langs het Wad, genaamd de vogelboulevard. U komt door oude vissersdorpjes, langs vestingen en lepelaarskolonies. De Slufter is bij uitstek geschikt om heerlijk in de stilte van de natuur te wandelen.

Texel hondeneiland 

Wat natuur aangaat, is Texel een waar paradijs voor onze trouwe viervoeters. Bos, strand en grasland zover het oog reikt. Op een groot gedeelte van het eiland mogen honden het gehele jaar los. Van 1 maart tot 1 september zijn hier, met het oog op broedende vogels en badgasten, restricties aan gebonden. In De Dennen en Het Krimbos mogen honden overdag altijd van de lijn af. Wilt u aan het werk met uw hond of hem laten socializen met andere honden? Op Texel worden regelmatig roedelwandelingen georganiseerd en kunt u deelnemen aan diverse soorten hondentrainingen.

Bezienswaardigheden

Voor een vakantie-eiland met zo’n klein oppervlak als Texel is er relatief veel te doen en te zien. De meeste bezienswaardigheden zijn in de openlucht zoals, vuurtoren Eierland bij De Cocksdorp, Fort De Schans in Oudeschild en de vele natuurgebieden. Musea, het zeezoogdierencentrum en de Texelse ZOO zijn niet toegankelijk voor honden. Wanneer u naar Texel komt en bij ons vakantiehuis met hond boekt, zijn dat wel zaken waar u even rekening mee moet houden. Op Texel is er echter een hele goede dagopvang voor honden. Op zich is er dus wel een mouw aan te passen dat u in principe overal naar toe kunt.

Contact

Volgt u ons al?

Blijf op de hoogte en ontvang aanbiedingen