Wilt u met Pasen
naar Texel?

Gezellig met het hele gezin tijdens de Paasdagen op Texel verblijven? LandhuizenTexel heeft een zeer ruime keuze in zeer goed verzorgde accommodaties voor een heerlijke Paasvakantie op Texel.

Filter

Paasbeste locaties

Samen met de kinderen paaseieren zoeken tijdens de Pasen op Texel. Dat kan in de bossen van het Nationaal Park De Duinen van Texel, nabij De Koog. Precies waar ook onze accommodaties gesitueerd zijn. Idyllisch gelegen appartementjes aan de bosrand, knusse woninkjes in het oude centrum of landelijk gelegen bungalows in de buitenwijk en polders rondom het dorp. Omdat Texel niet zo heel groot is, hoeft u nooit ongerust te zijn al te ver van de zee af te zitten. Onze vakantiebungalows aan de Nieuwlanderweg bijvoorbeeld, liggen zelfs maar op 4 km van het strand. Daarbij liggen ze ook nog eens in een oase van rust tegen natuurgebied Waalenburg aan.

Comfort in alle seizoenen

Tijdens de Pasen is Texel best nog wel chilly. Over het Waddeneiland waait immers het gehele jaar door een licht zeebriesje. In de warme zomermaanden is dat meer dan welkom, maar in april zijn de avonden best nog wel fris. Het is dan lekker dat u in uw vakantieverblijf de open haard of houtkachel aan kunt steken en de slaapplaatsen voorzien zijn van uitwasbare dekbedden. In onze appartementen heeft u uiteraard warmte van blokverwarming of een eigen cv. Uiteraard zijn al onze huizen en villa’s voorzien van volledig ingerichte keukens en meerdere sanitaire ruimten. Kijkt u voor de specifieke faciliteiten per woning bij de kenmerken.

Gezellig met zijn allen eropuit

De paasvakantie op Texel is een ideale periode om met zijn allen een frisse neus te halen. Na een winter binnen zitten, is het niet alleen voor u en de kinderen goed om eens even een frisse zeebries door de haren te voelen, ook de hond doet u geen groter plezier, dan hem mee te nemen. Op Texel mogen ze overal lopen, waar u dat mag en moet u op de paden blijven, moeten zij dat ook. Waar graasvee loopt en in de buurt van broedkolonies dient u hem even aan te lijnen, maar voor de rest mogen honden op Texel lekker van de lijn af.

Natuur

Tijdens de paasdagen heerst er op vakantie-eiland Texel een heel andere sfeer dan gewoonlijk. Het is er gezellig druk, er vinden allerhande activiteiten plaats, zoals paaseieren zoeken voor de kinderen en paasmarkten, waar u van-alles-en-nog-wat aan leuke dingetjes tegenkomt. Ook in de natuur gebeurt er in die tijd een heleboel. Bomen en struiken staan in bloei of tooien zich in het eerste jonge groen. De vogels zijn in paartijd en druk bezig met het bouwen van nesten, waardoor het in de broedkolonies een bedrijvigheid van jewelste is. Voor vogelspotters en natuurfotografen is dit een van de meest favoriete periodes om Texel te bezoeken.

Bezienswaardigheden

Naast dat er van alles te doen is, zijn er op Texel ook volop bezienswaardigheden. Juttersmuseum Flora bijvoorbeeld of schipbreukmuseum Kaap Skil. In Den Hoorn staat een volledig gerestaureerd walvisvaarderhuisje uit de 18e eeuw en ook het kerkje dat dateert van 1425 is speciaal genoeg, om een keer gezien te hebben. Rondom Den Hoorn is het leuk rondtoeren, met de Pasen. In deze tijd zijn de bollenvelden op hun mooist. De bekendste bezienswaardigheid van Texel is zonder meer vuurtoren Eierland, nabij De Cocksdorp. In het trappenhuis is doorlopend een tentoonstelling en van bovenaf heeft u prachtig uitzicht over drie zeeën.
Tijdens Pinksteren op Texel kunt u allerlei activiteiten ondernemen, maar ook een speciaal evenement bezoeken. Er wordt gedurende het Pinksterweekend op het eiland namelijk een Huiskamertheaterfestival georganiseerd. Het evenement met cabaretvoorstellingen van bekende artiesten wordt gehouden in verschillen schuren en huiskamers in het plaatsje Den Hoorn.

Parkeren en openbaar vervoer

De tijd dat u zonder te betalen overal de auto kon achterlaten, ligt niet alleen op het vasteland ver achter ons, ook op Texel is dit voorbij. De voordeligste om te parkeren is met een met een Texel e-vignet. Denkt u erover om met het openbaar vervoer te komen, is dat ook heel makkelijk. Vanaf treinstation Den Helder neemt u de bus naar de boot. Op Texel kunt u verder met Texelopper, een busjesdienst die u op elk dorp en langs iedere bezienswaardigheid brengt, of de Connexxion lijndienst. Deze laatste rijdt volgens dienstrooster, tussen ’t Horntje, over Den Burg naar centrum De Koog.

Wandelen en fietsen

Het paasweekeind op Texel doorbrengen, is een mooie gelegenheid om te genieten van de fris ontluikende natuur. Als fiets- en wandeleiland bij uitstek, is Texel een goede bestemming om, vergezeld van het eerste lentezonnetje, de winterstramheid uit de spieren te werken. Vanuit onze appartementen en vakantiehuizen loopt u zo het bos of de duinen in. Dat is met name fijn, wanneer u met kleine kinderen of een hond bent. Het fietsknooppuntennetwerk op Texel telt maar liefst 140 km. Naar welke kant u ook het stuur wend, er ligt altijd wel een mooie route, waarop u voor de deur al kunt inhaken.
Boek uw weekend weg voor Pinksteren op Texel online bij LandhuizenTexel.nl en u bent verzekerd van het perfecte vakantieverblijf om met uw partner, gezin of alleen van een heerlijk Pinksterweekend te genieten.

Boek nu!

Pasen op Texel? Reserveer nu direct en voordelig bij Landhuizentexel.nl


Boek uw weekend weg voor Pasen op Texel online bij LandhuizenTexel.nl en u bent verzekerd van het perfecte vakantieverblijf om met uw partner, gezin of alleen van een heerlijk Pasen te genieten.

Contact

Volgt u ons al?

Blijf op de hoogte en ontvang aanbiedingen