Vakantiehuis Texel 6 personen

Een vakantiehuis op Texel voor 6 personen, waar zowel jong als oud een fantastische tijd heeft. Dat is precies waar wij onze accommodaties op hebben geselecteerd. Riante landhuizen en villa’s in regio Den Burg en De Koog die allemaal tot in de puntjes verzorgd zijn.

Filter

Luxe 6 persoons vakantiehuizen op Texel

De vakantievilla’s die u in ons aanbod aantreft, bevinden zich op rustige parken en verscholen in het mooie Texelse landschap. Bij ons geen mensenmassa’s en lawaaiige animatieavonden. Wanneer u bij ons een 6 persoons huisje Texel reserveert, weet u dat u een eerste klas vakantie tegemoet gaat en in alle rust kunt genieten van een gezellig samenzijn met uw vakantiegenoten. Of u nu komt om een weekje te golfen op de Texelse golfbaan, met familie of voormalige studiegenoten een reünie heeft georganiseerd, u vindt in een vakantiehuis Texel 6 personen bij ons precies wat u zoekt. Zoals u van een landhuis op stand mag verwachten, zijn de kamers ruim van opzet. In het merendeel van de woningen beschikt elke slaapkamer over comfortabele eenpersoons boxspringbedden, tv en eigen badkamer. De keukens zijn vanzelfsprekend top en voorzien van alle moderne apparatuur. In de royale livings die doorlopen naar het buitenterras bevinden zich meerdere zithoeken. Op deze manier is er voor ieder individu voldoende ruimte en privacy.

Vakantie met een thema

Themavakanties zijn momenteel enorm populair. Op Texel is er is ook altijd wel wat te doen. Gezellig met vrienden een weekendje wadlopen, fietsen of uitwaaien op het strand. Even een paar dagen geen collega’s, maar werken aan vriendshaps- en familiebanden. Met zijn lokale producten staat het eiland hoog op de culinaire ladder. En wat is er dan gezelliger dan tijdens een culinair weekend in een huisje Texel 6 personen verblijft? Of wat te denken van een paar dagen vogelspotten of vissen met de ‘mannen onder elkaar’? Bij terugkomst in uw riante vakantiehuis de gemaakte foto’s doornemen of de gevangen vis grillen op de barbecue. Daarnaast vindt er ook elk jaar in juni de Ronde om Texel plaats. Een catamaran zeilrace die vele duizenden bezoeker trekt. Bij dergelijke evenementen is een 6 persoons huisje Texel vanzelfsprekend een perfect vakantieverblijf.

Natuur op Texel

Texel is qua natuur een van de meest veelzijdige plekken die ons land kent. Bossen, duinen en strand worden begrensd door uitgestrekte polder- en kwelderlandschappen. Al deze gebieden zijn vanuit uw vakantiehuis voor 6 personen in slechts enkele minuten aan te rijden. Nergens anders ter wereld vindt u vergelijkbare biotopen als getijdengebied de Slufter en zandplaten de Hors. Interessant om ook eens te bekijken, is het landschapsreservaat de Hoge Berg. Een 15 meter hoge stuwwal die gevormd is in de ijstijd. Rond het gebied liggen kunstmatige walletjes, opgebouwd uit plaggen, de zogenaamde tuunwallen. U vindt het gebied tussen de dorpen Oudenschild en Den Burg.

Bezienswaardigheden

Daar waar de een graag actief bezig is tijdens de vakantie, gaat een ander graag eens ergens een beetje rondkijken. Texel heeft genoeg bezienswaardigheden, waar u zich niet noemenswaardig voor hoeft in te spannen. Denk bijvoorbeeld aan de Texelse bierbrouwerij, het wijnhuis of de boerderijen, waar lokaal product gemaakt wordt. Overal kunt u gezellig zitten en deelnemen aan een proeverij. Onderwijl vertelt de boer of boerin hoe zij jam of kaas maken, bierbrouwen of schapenwol verwerken tot de bekende Texelse dekbedden. Vanuit onze 6 persoons vakantiehuisje zijn deze adresjes vaak prima aan te wandelen of op de fiets te doen.

Wandelen en fietsen

Texel is een ideale vakantiebestemming om te wandelen en fietsen. Geen bergen, geen grote afstanden en om de paar kilometer wel iets leuks, om even voor te stoppen. Dat kan een boerderij zijn waar lokaal product gemaakt wordt, maar ook een mooi uitkijkpunt of historisch gebouw. Op Texel ligt een fietsknoppuntennetwerk van meer dan 140 km en iets van door de 200 km aan wandelpaden. Zo is er altijd wel een leuke route die langs uw huisje op Texel voor 6 personen loopt. En als u toch met een grotere groep bent, waarom boekt u geen wandeling met de boswachter? Gezellig én leerzaam.

Contact

Volgt u ons al?

Blijf op de hoogte en ontvang aanbiedingen