Sporteiland Texel

Het eiland Texel kun je heel goed middels sport ontdekken!

Wij hebben een grote hoeveelheid verenigingen in alle facetten van sport, voetbal, schietsport, racketsport, balsport, watersport, wielersport, noem maar op. Daarnaast worden er door het jaar heen diverse (unieke) sportevenementen georganiseerd. Zelf was ik een fanatieke hardloper en keek ik ieder jaar uit naar de Halve Marathon van Texel. Aanmelden voor de halve marathon in september is niet eenvoudig, want het evenement is zo populair, dat de startplaatsen meestal binnen een uur weg zijn. Dat komt mede door de bijzondere start, vanaf de Texelse boot. Tijdens de overtocht zijn de lopers zenuwachtig aan het rekken en inlopen op het speciaal voor hen vrijgehouden autodek. Na het afmeren op ’t Hoorntje klinkt de scheepshoorn en stromen de deelnemers het eiland op voor een bijzondere tocht.

Aanrader

Ik kan het absoluut aanraden om een keer met een vriendengroep of bedrijf (terug) te komen naar Texel. Bij Teambuilding Texel zijn de sportieve activiteiten en uitjes eindeloos. Denk aan powerkiten, survivallen, boogschieten of droppings. Houdt u van nog extremer? Neem dan een les kite- en/of windsurfen! Brandig kajakken en raften zijn mijn favorieten maar ook blokarten geeft u een onvergetelijke ervaring. Wilt u het liever rustiger aan doen? Gelukkig zijn er ook andere manieren om de Noordzee te verkennen. Huur op een mooie dag een surf- of supboard. Bent u geen waterrat en geniet u liever te voet van Texel? Als u van wandelen houdt, zit u op Texel helemaal goed. Het eiland heeft tal van prachtige routes door de natuur. Denk aan de Slufter, de Nederlanden en de Hors. Het wandelen door deze natuurgebieden is puur genieten! Kaarten waarop de routes staan aangegeven staan zijn verkrijgbaar bij onze receptie. Daarnaast worden er regelmatig wandeltochten georganiseerd, kijk hier voor meer informatie.

Vanuit de lucht

De meest bijzondere manier om Texel te verkennen is toch wel vanuit de lucht. Wist u al dat u als gast van Texelvakanties een introductievlucht in een zweefvliegtuig kunt boeken voor maar €75,-? Kom langs bij de receptie voor meer informatie. Eenmaal in de lucht is het zoeken naar de opstijgende warme lucht (thermiek) om dan zo lang mogelijk zwevend in de lucht te blijven. Een onvergetelijke ervaring, gegarandeerd! Een ander ultieme bucketlist item is toch wel een tandem skydive boven Texel. De Tandemsprong is de meest eenvoudige manier om kennis te maken met parachutespringen. Je hoeft er bijna niets voor te doen, alleen een dosis durf en motivatie zijn al voldoende. p een hoogte van minimaal drie kilometer schuift de deur open en samen met de Tandemmaster val je met een snelheid van ongeveer 200 kilometer per uur naar beneden. Boek via hier.

Sport evenementen

Kijkt u liever naar sport? Ook dan heeft Texel genoeg te bieden. Iedereen kent het grootste catamaranevenement in de wereld inmiddels wel. De Ronde om Texel wordt  ieder jaar op een zaterdag in juni gehouden bij paal 17. In de week voorafgaand aan de race zijn er al diverse wedstrijden en tochten vanaf het strand. Het evenement bestaat al meer dan 40 jaar en trekt vele duizenden bezoekers. Op de internationale deelnemerslijst staan vele beroemde zeilers. Verschillende typen boten strijden tegen elkaar aan de hand van een ‘Texelrating’, een handicapberekening, waardoor de eerste die het eiland weet te ronden niet automatisch de winnaar is. Ieder jaar wordt dit evenement met muziek en andere activiteiten gecombineerd, maar de 42e editie wordt anders dan andere jaren. Waves. Sport, Music and more. Van Freestyle kite wedstrijden en de muziek van Nielson tot diverse surf en beach clinics. Dit unieke nieuwe evenement is bedacht door niemand minder dan onze tweevoudig Olympisch- en wereldkampioen windsurfen, Dorian van Rijsselberghe. 

Lekker fietsen

Zelf stap ik het liefst 4 a 5 keer per week op de racefiets (in de winter op de trainer met Zwift) om trainingsuren te maken en van de diversiteit van Texel te genieten. Bijna iedere zondag staat het rondje eiland op de trainingsplanning, een ronde van 65km+ waarbij ik genieten van duinen, bos, polders, dijken en het strand. Haakt u een kaar aan op de racefiets? Huur een racefiets bij van der Linde. Als gast van ons is het mogelijk om vooraf uw fietsen te huren. Indien u ruim van te voren de fietsen reserveert heeft u de optie om de fietsen te laten bezorgen en afhalen op uw vakantieverblijf. De fietsen staan dan bij aankomst al klaar bij de door u gehuurde accommodatie.

Mijn tip: Ontdek Texel middels sport!
Tot snel

Contact

Volgt u ons al?

Blijf op de hoogte en ontvang aanbiedingen