U bent hier: home > strand

Heerlijk uitwaaien op het strand van Texel

In welk jaargetijde u ook komt, het strand van Texel is altijd de moeite van een bezoek waard. Het uitgestrekte Noordzeestrand loopt vanaf zandplaat de Hors in het zuidpuntje van Texel tot aan de vuurtoren in het noorden. Maar liefst 30 kilometer Texels strand ligt op u te wachten.Villapark Buytenplaats Texel

Nieuw! Luxe en duurzame 6-persoons vakantievilla's

Moderne, luxe en duurzame vakantievilla’s gelegen op Villapark Buytenplaats Texel aan de rand van het bos en badplaats De Koog. De villa's zijn in hun vorm geïnspireerd op de typische Texelse schapenboet en hebben elk een weids uitzicht over de uitgestrekte weilanden van Texel door de transparante voorgevel.
  • In een aantal villa's zijn huisdieren welkom
  • 3 slaapkamers met badkamer ensuite
  • Riante tuin met buitenkeuken voorzien van The Bastard BBQ of Big Green Egg BBQ.
  • Terras op het zuiden met hottub of buitendouche
  • Opgemaakte bedden en handdoeken aanwezig
  • Op 8 minuten afstand van het strand
  • Prive parkeerplaatsen met oplaadpunten
  • Energie-nul woning door zonnepanelen en warmtepomp
De eerste oplevering van de villa's en tuinen zal eind februari plaatsvinden.
De luxe en duurzame villa's gaan begin april 2020 in de verhuur, maar zijn reeds te boeken.

Lees hier meer informatie over Buytenplaats Texel
Boek direct via Texelvakanties.nl

Altijd verrassend

Woeste golven die op het strand beuken of kabbelende golfjes die voorzichtig over het zand rollen. Iedere dag is het weer een verrassing wat u op het strand van Texel aantreft. De zandstranden bieden verrassende natuurschatten en regelmatig spoelen bijzondere voorwerpen aan. Een wandeling langs het strand van Texel is een must tijdens uw vakantie op het eiland. Lekker met de wind door de haren het hoofd leegmaken, terwijl je langs de vloedlijn slentert of juist ploegt door het mulle zand langs de duinrand.

Strand met karakter

Strand is op Texel niet zomaar strand. Ieder strandslag heeft zijn eigen karakter. Sommige Texelse stranden zijn druk bezocht en vooral populair bij zonaanbidders of wandelaars die even snel een frisse neus willen halen. Op andere delen overheerst de rust. Hier treft u slechts een enkele wandelaar aan die geniet van de geweldige entourage en de vogels die de waterlijn afstruinen naar voedsel. Ook zijn er stranden waar sportievelingen terecht kunnen om te kiten, strandzeilen of (golf)surfen. Kortom, er is een Texels strand voor iedereen.

Zwemmen

Tijdens het zomerseizoen is op veel stranden bewaking aanwezig. Strandwachten houden een oogje in het zei en voorkomen dat u te ver de zee ingaat en mogelijk in gevaar komt door muien en onderstromingen. Op de meeste stranden is zwemmen toegestaan. Vanaf paal 31 tot 33 is het verboden om te water te gaan; hier is de stroming te sterk.
Op twee plaatsen heeft Texel een naaktstrand. Zo'n 500 meter ten zuiden van paal 9 bij Den Hoorn en ongeveer een kilometer ten zuiden van paal 28 bij De Cocksdorp mag u naakt recreëren op het strand.

Strandpaviljoens

Bij de meeste strandslagen op Texel is een paviljoen gevestigd. Hier u kunt genieten van een lekker drankje of een uitstekende maaltijd. Een aantal paviljoens is ook in de winterperiode geopend.

Elk seizoen

Het zandstrand heeft in elk seizoen wat te bieden. In de zomer is het heerlijk om te zonnebaden en te zwemmen in de zee. Uiteraard kunnen er ook allerlei watersporten worden beoefend en is het in de herfst de ideale plek om uit te waaien en een lange wandeling langs de branding te maken.

Bereikbaarheid

Alle stranden op Texel zijn prima te bereiken en dat kan met de fiets of met de auto. Er zijn ruime parkeerterreinen beschikbaar, waar de auto gratis geparkeerd kan worden. Iedereen die met de fiets naar het strand op Texel gaat, kan door de duinen tot aan het zandstrand fietsen. Het is natuurlijk ook mogelijk om te wandelen of vanuit badplaats De Koog de bus van het openbaar vervoer te nemen naar Paal 20. Er worden voor de Texelse stranden geen namen gebruikt, maar een kilometeraanduiding op palen.

Strandregels

Er zijn een aantal strandregels van toepassing. Zo is het overal toegestaan om te zwemmen, maar niet tussen het stuk van Paal 31 tot en met Paal 33. Daar is namelijk sprake van een sterke stroming. Honden mogen op bepaalde delen los lopen, maar dienen op andere stranden weer aangelijnd te worden, zoals op het naaktstrand bij De Cocksdorp en Den Hoorn. In de winterperiode is het toegestaan om paard te rijden en in de zomer zijn bepaalde stranddelen daarvoor aangewezen.

Landhuis nabij het strand

Als u een echte strandliefhebber bent en de voorkeur geeft aan de combinatie van strand Texel en verblijf in een landhuis, dan kunt u zo dicht mogelijk bij de zee verblijven. Dat kan door gebruik te maken van het aanbod van Landhuizentexel.nl. Wij hebben landhuizen beschikbaar op nog geen twee kilometer afstand van het strand op Texel. Zo kunt u op een gemakkelijke manier al wandelend vanuit uw luxe landhuis naar het zandstrand en de zee lopen.