Zomervakantie aan de Noordzee

Zon en strand is de ideale combinatie voor een heerlijke zomervakantie. Op Texel vindt u de meeste zonuren van Nederland en kilometers strand en zee. Boek nu uw zomervakantie!

Filter

Zomervakantie op Texel

Zomervakantie op Texel? De zomervakantie is een ideaal moment  voor een heerlijke verblijf op Texel. LandhuizenTexel heeft een ruime keuze in de beste accommodaties  van Texel. Voor uw zomervakantie op Texel zult u zeker bij ons slagen. Zo verhuren wij rustig gelegen landhuizen, prachtige Duinsuites, sfeervol ingerichte bungalows met grote tuin en terras,  direct aan zee gelegen appartementen in de Koog of een luxe villa’s. Voor een heerlijk zomervakantie op Texel hebben wij de mooiste plekjes voor u geselecteerd.

Populair eiland

Texel is het meest populaire eiland van Nederland voor een heerlijke zomervakantie. En dat is niet voor niets, want tijdens een warme zomer is het hier heerlijk vertoeven. Heerlijk zonnebaden, kuilen graven met de kinderen op het strand of zwemmen in zee dat is nog eens een zomervakantie op Texel.

Zomerbestemming

Zon, zee en strand dat is wat u kunt verwachten van een zomervakantie op Texel. Ons grootste Waddeneiland is, met het hoogste aantal zonuren van Nederland, een zomerbestemming pur sang. Men noemt Texel ook wel ‘het Ibiza van het noorden’. Goed beschouwd heeft Texel echter niet veel met Ibiza te maken. Texel is namelijk betaalbaar en makkelijk met de fiets te doen. Het heeft geen bergen en is, met zijn groene weilanden oer-Hollands. De vakantieverblijven die u in ons aanbod aantreft, bevinden zich allemaal in en rond het dorp De Koog.

Parkeren en openbaar vervoer

Parkeren kan in de zomervakantie op Texel, door de grote drukte, best weleens moeilijk zijn. In de dorpen en bij strandslagen is het daarnaast ook betaald parkeren. Bij onze appartementencomplexen en vanzelfsprekend ook bij uw bungalow, staat hij niet alleen gratis, maar ook veilig. Het eiland kent twee openbaar vervoersdiensten: Connexxion en Texelhopper. De Connexxion bus pendelt heen en weer, van de veerhaven, naar De Koog en doet daarbij Den Burg aan. Texelhopper heeft zo’n 130 stopplaatsen en is tegelijkertijd ook op afspraak te bestellen. Met Texelhopper hopt u makkelijk, naar elk willekeurig dorp of bezienswaardigheid.

Natuur

Tijdens de zomer is de uitbundige bloei van de lente en de drukte in de broedkolonies, alweer een eind voorbij. In plaats daarvoor zijn de stralende zon, zingende krekels en biddende roof- en ijsvogels gekomen. Een van de mooiste gebieden om in de zomervakantie op Texel te bezoeken, is De Slufter. In de warme maanden kleuren het Engelse gras en de zeeaster de schorren in prachtige lila en paarstinten. De zomer is ook een ideale tijd voor een wadloop of een boottocht. Als het even wil, kunt u de witsnuitdolfijn tegenkomen en de zeehondjes op de zandplaten zien zonnen.

Bezienswaardigheden

Voor iedereen die tijdens zijn Texel zomervakantie iets meer wil zien dan alleen het strand, is er op het eiland voldoende te zien en beleven. Vuurtoren Eierland bijvoorbeeld. Dit lichtbaken nabij De Cocksdorp is niet alleen een uitdaging om te beklimmen, maar geeft tevens plaats aan leuke tentoonstellingen. Ecomare, net iets ten zuiden van De Koog, is ook een echte ‘must see’ evenals zwemparadijs Calluna met zijn stroomversnellingen en buitenom glijbanen. Van een heel ander kaliber, is de huifkartocht of rit op de rug van een paard, door natuurgebied De Waal. Voor een volledige Texel-impressie heeft u aan een vakantie zeer zeker niet genoeg.

Zomervakantie per regio

De zomervakantie valt niet voor alle scholen gelijk, door de verdeling van de drie regio’s in Nederland gaat niet iedereen tegelijk op zomervakantie naar Texel. Echter blijft de vraag voor een Texel vakantie in die periode wel groot en is het verstandig om niet te lang te wachten met boeken van uw zomervakantie op Texel. Hoe eerder u boekt hoe meer keuze u heeft in de beschikbaarheid van onze accommodaties.

Luxe en comfort

Al brengt u het merendeel van uw Texel zomervakantie op het strand door, enige luxe in uw vakantieverblijf is nooit weg. Het is fijn dat er in de keuken van uw bungalow, naast een koffiemachine, ook een magnetron en heteluchtoven staat. En wat te denken van airco en comfortabele boxspringbedden? Na een dag ongemakkelijk op het strandzand te hebben gelegen, een lange fietstocht te hebben gemaakt of geklommen te hebben in het klimpark, is een goed bed een ware weldaad voor uw lichaam. De vakantiewoningen en appartementen die u in ons aanbod aantreft, zijn particulier bezit. Daarom is elke woning weer anders. Bekijkt u op het gemak ons aanbod en kies de woning, met de voor u beste faciliteiten.

Gezin en hond

In de zomervakantie op Texel kan het behoorlijk druk zijn. Voor u en uw gezin, is dat best gezellig, een beetje leven in de brouwerij. Voor uw hond kan al die drukte, in combinatie met de warmte, iets te veel van het goede zijn. Om hem tijdens uw boodschappen, niet in de zon voor een supermarkt of in de auto op u te laten wachten, kijkt u het best voor een vakantiehuis met een grote omheinde tuin. In ons aanbod kunt u er meerdere vinden. Zo heeft niet alleen u een fijne tijd, maar ook uw huisdier.

Wandelen en fietsen

Hoe mooi en fijn het ook is op het strand, Texel is te mooi om niet ook een paar dagen te wandelen en/of te fietsen. Op het eiland staat altijd een lekker briesje, waardoor u ook in de zomervakantie rustig de fiets kunt pakken, zonder dat het zweet langs alle kanten van u afgutst. Het eiland heeft een fietsknoppuntennetwerk van meer dan 140 km aan fietspad. Op de knooppunten staan overzichtelijke informatieborden met duidelijke informatie over to do’s en afstanden. In het Nationaal Park De Duinen van Texel staan de wandelroutes aangegeven met gekleurde paaltjes.

Reserveer direct

De medewerkers van LandhuizenTexel staan tijdens uw zomervakantie op Texel dagelijks klaar om het u volledig naar uw zin te maken. Wilt u iets weten over het eiland, vraag het ons gerust, tenslotte zijn wij de experts in Texel vakanties. Zin in Texel? Reserveer nu direct en voordelig uw zomervakantie op Texel bij LandhuizenTexel.

Contact

Volgt u ons al?

Blijf op de hoogte en ontvang aanbiedingen