Zorgeloos op vakantie bij Texelvakanties.
Lees meer
U bent hier: home > waalenburg

6 NATUURVILLA’S IN HET HART VAN TEXEL


Meer dan 200 m2 woonoppervlak bieden de 6 recreatievilla’s.
De luxueuze living geeft een heerlijk vrij uitzicht op natuurgebied Waalenburg. De grote open eetkeuken doet recht aan het leven in de natuur, hier geniet je met elkaar van vrijheid. Comfort en isolatie zijn compromisloos.

Elke recreatievilla heeft z’n eigen privé-stukje van het natuurgebied. Grote terrassen schurken aan tegen de exclusief voor dit project getekende natuurvilla’s. O ja, bij elke natuurvilla zijn ook drie parkeerplaatsen ingetekend!

Overzicht


De volstrekt unieke locatie van Texel Exclusief is ontdekt door Nederlands beroemdste natuurliefhebber, Jac. P. Thijsse. Hij woonde en werkte eind 19e eeuw op het mooiste Waddeneiland en werd gegrepen door het karakter en de rijkdom van Waalenburg.

Kort na de oprichting kocht ‘zijn’ Natuurmonumenten hier dan ook de eerste hectares Texels natuurgebied. Honderd jaar later is dit een groot en indrukwekkend natuurgebied, waarin vele miljoenen worden geïnvesteerd door de natuurorganisatie en overheden.

Ontwerp huizen


Architect Duco Kapitein eert het natuurgebied en het karakter van Waddeneiland Texel. De basisvorm van de Texelse schapenboet is een inspiratiebron, net als de oer-Hollandse Albatros-tent van De Waard.

Herken de beschutting aan de windzijde en die uitnodigende open kant met weids uitzicht op de natuur. De architect ziet in zijn ontwerp ook de stijgende rug en hoge kop van de mammoet, met de kont in de westenwind, uitkijkend naar het oosten. De grote kavels benadrukken het sterke karakter van de zes natuurvilla’s.

Interieur


De natuurvilla’s tellen vier slaapkamers met vanzelfsprekend elk een eigen badkamer.
De basisindeling voorziet twee slaapkamers op de zolderverdieping, met ieder een eigen badruimte. In dit ontwerp telt het souterrain een ruime berging en twee fraaie slaapkamers met badruimtes. Hoe mooi is het om ’s morgens vanuit de masterbedroom nog een poosje uit te kijken over het mooiste Waddeneiland, te genieten van de prachtige luchten die ook kunstenaars als Jan Wolkers naar Texel brachten? Het souterrain voorziet in een fijne fitness- of hobbyruimte.

Geschiedenis


De polder Waalenburg, oorspronkelijk kweldergebied, ontstond in 1654 door de aanleg van de Ruigendijk. Van de dijken die toen werden aangelegd om het gebied in te polderen, staat nog een deel overeind. In 1909 kocht Natuurmonumenten het eerste stukje polder: het lage, natte midden. Het water in de sloten in het midden van de polder is deels zout, omdat het zo laag ligt. De waterstand wordt geregeld door weidemolentjes, die een groot aandeel hebben in het karakteristieke aanzicht van de polder. Na 1909 lag de ontwikkeling van de natuur onder de hoede van Natuurmonumenten lange tijd stil. Sinds 2010 koopt de landschapsbeherende organisatie echter steeds meer boerenland op om in te richten als natuurreservaat.