Zorgeloos op vakantie bij Texelvakanties.
Lees meer
U bent hier: home > blog: texel biedt milieubewuste reiziger duurzaam alternatief

06-02-2020

Texel biedt milieubewuste reiziger duurzaam alternatief
Geen last van vliegschaamte of onveilige situaties

De impact van vliegen op het klimaat valt niet meer te ontkennen. Steeds meer toeristen houden er bij de keuze van hun vakantiebestemming rekening mee. Daarnaast spelen ook onveilige situaties door terrorisme of gezondheidsrisico’s steeds vaker een rol bij de vakantiekeuze. Gelukkig zijn er aantrekkelijke alternatieven in eigen land. Zoals op Waddeneiland Texel, waar duurzaamheid, natuur en veiligheid samenkomen.

Niet vliegen maar kiezen voor een vakantie op Texel, betekent natuurlijk niet dat je niets meemaakt. Integendeel. Als grootste Waddeneiland dat grenst aan Unesco Werelderfgoed de Waddenzee, een van de mooiste natuurgebieden van Europa, is het er allesbehalve saai. Al tijdens de overtocht van maar twintig minuten voel je de vrijheid. Weg van de alledaagse hectiek naar een plek waar je vanuit je accommodatie een prachtig uitzicht hebt over de landerijen. En om er maar een paar reistrends van 2020 bij te pakken: naast de kinderen kunnen ook je huisdier en zelfs opa en oma mee. Ruimte genoeg.

Duurzaam vakantie vieren
Kamperen is het minst milieubelastend, maar voor wie wat meer luxe en comfort wil, zijn er goede alternatieven met beperkte CO2-uitstoot. “Wij merken dat toeristen erg bezig zijn met duurzaamheid. Ze willen graag op vakantie, maar tegelijkertijd ook rekening houden met het milieu”, vertelt Carmen van der Werff van Texelvakanties.nl. Deze organisatie verhuurt duurzame vakantiewoningen die tegemoetkomen aan de wens om zo energiezuinig mogelijk toch in een luxewoning te verblijven. “De nieuwste huizen in ons bestand, zeven villa’s die samen de Buytenplaats vormen, zijn geïnspireerd op de karakteristieke Texelse schapenboeten. Alle energie wordt duurzaam opgewekt en ze zijn aardgasvrij. Er is gebouwd met duurzame en natuurlijke materialen. Daarnaast zijn er laadpunten aanwezig voor elektrische auto en fietsen.”

Verbinding met de natuur
De toerist wil in 2020 niet alleen een duurzame vakantie, ook de natuurlijke omgeving speelt een grote rol. “Nergens in Nederland vind je zoveel diversiteit in landschap als op Texel. Natuurlijk wil je ook dat gasten vanuit hun accommodatie al die verbinding met de natuur voelen. Daarom hebben de villa’s veel glas en een ruime tuin die grenst aan de groene omgeving. Er is gekozen voor een natuurlijke afscheiding met tuinwallen van gestapelde graszoden.”

Guilty pleasure
Duurzame luxe dus voor zes personen op een mooie plek. Energie nul-woningen die passen bij de wens om ook in de vakantie rekening te houden met CO2-uitstoot. “Absoluut”, bevestigt Carmen. “Maar we hebben nog wel een guilty pleasure: een hottub in de tuin. Dat is misschien wat minder duurzaam, maar hoe leuk is het om in de hottub te genieten van de prachtige sterrenhemel? Want op Texel zijn de nachten nog echt donker en zie je duizenden sterren!”

Meer weten over een verblijf in de Buytenplaats op Texel? Kijk dan op landhuizentexel.nl voor meer info over de duurzame vakantiewoningen of bel Carmen van der Werff, tel. O222-317542.