Lentekorting

Dartelende lammetjes in de wei, ontelbare wilde orchideeën en de meeste zonuren van Nederland: op Texel haal je het mooiste uit de lente.

Ontvang 20% korting op de boeking met aankomst in april.

Filter

Duizenden lammetjes

Witte wollige Texelaars spotten van tuunwal tot de dijk tijdens een fietstocht van 35 kilometer. Beleef de leuke route waarbij u langse de mooiste plekjes op het eiland fietst. bij een aantal boerderijen kunt u zelfs pasgeboren lammetjes knuffelen.  

Kleurrijke bloembollenvelden

Iedereen wordt vrolijk van de prachtige kleuren die het voorjaar met zich meebrengt. Van april tot half mei sieren een ontelbaar aantal kleurrijke tulpen, narcissen en hyacinten de bloembollenvelden op het eiland. De velden hebben echt alle kleuren van de regenboog. U vindt de bloembollenvelden met name in het zuiden en noorden van het eiland. Stoppen bij de speciaal aangelegde bloemenpluktuin van Lap aan de Rommelpot in Den Hoorn is een absolute aanrader. Ga lekker zelf het land op om een mooi boeket samen te stellen.

Gezellig met zijn allen eropuit

De lente op Texel is een ideale periode om met zijn allen een frisse neus te halen. Na een winter binnen zitten, is het niet alleen voor u en de kinderen goed om eens even een frisse zeebries door de haren te voelen, ook de hond doet u geen groter plezier, dan hem mee te nemen. Op Texel mogen ze overal lopen, waar u dat mag en moet u op de paden blijven, moeten zij dat ook. Waar graasvee loopt en in de buurt van broedkolonies dient u hem even aan te lijnen, maar voor de rest mogen honden op Texel lekker van de lijn af.

Natuur

Tijdens de lente heerst er op vakantie-eiland Texel een heel andere sfeer dan gewoonlijk. Het is er gezellig druk, er vinden allerhande activiteiten plaats. Ook in de natuur gebeurt er in die tijd een heleboel. Bomen en struiken staan in bloei of tooien zich in het eerste jonge groen. De vogels zijn in paartijd en druk bezig met het bouwen van nesten, waardoor het in de broedkolonies een bedrijvigheid van jewelste is. Voor vogelspotters en natuurfotografen is dit een van de meest favoriete periodes om Texel te bezoeken.

Bezienswaardigheden

Naast dat er van alles te doen is, zijn er op Texel ook volop bezienswaardigheden. Juttersmuseum Flora bijvoorbeeld of schipbreukmuseum Kaap Skil. In Den Hoorn staat een volledig gerestaureerd walvisvaarderhuisje uit de 18e eeuw en ook het kerkje dat dateert van 1425 is speciaal genoeg, om een keer gezien te hebben. Rondom Den Hoorn is het leuk rondtoeren, in de lente. In deze tijd zijn de bollenvelden op hun mooist. De bekendste bezienswaardigheid van Texel is zonder meer vuurtoren Eierland, nabij De Cocksdorp. In het trappenhuis is doorlopend een tentoonstelling en van bovenaf heeft u prachtig uitzicht over drie zeeën.
Tijdens Pinksteren op Texel kunt u allerlei activiteiten ondernemen, maar ook een speciaal evenement bezoeken. Er wordt gedurende het Pinksterweekend op het eiland namelijk een Huiskamertheaterfestival georganiseerd. Het evenement met cabaretvoorstellingen van bekende artiesten wordt gehouden in verschillen schuren en huiskamers in het plaatsje Den Hoorn.

Parkeren en openbaar vervoer

De tijd dat u zonder te betalen overal de auto kon achterlaten, ligt niet alleen op het vasteland ver achter ons, ook op Texel is dit voorbij. De voordeligste om te parkeren is met een met een Texel e-vignet. Denkt u erover om met het openbaar vervoer te komen, is dat ook heel makkelijk. Vanaf treinstation Den Helder neemt u de bus naar de boot. Op Texel kunt u verder met Texelopper, een busjesdienst die u op elk dorp en langs iedere bezienswaardigheid brengt, of de Connexxion lijndienst. Deze laatste rijdt volgens dienstrooster, tussen ’t Horntje, over Den Burg naar centrum De Koog.

Wandelen en fietsen

De lente op Texel doorbrengen, is een mooie gelegenheid om te genieten van de fris ontluikende natuur. Als fiets- en wandeleiland bij uitstek, is Texel een goede bestemming om, vergezeld van het eerste lentezonnetje, de winterstramheid uit de spieren te werken. Vanuit onze appartementen en vakantiehuizen loopt u zo het bos of de duinen in. Dat is met name fijn, wanneer u met kleine kinderen of een hond bent. Het fietsknooppuntennetwerk op Texel telt maar liefst 140 km. Naar welke kant u ook het stuur wend, er ligt altijd wel een mooie route, waarop u voor de deur al kunt inhaken.
Boek uw weekend weg voor Pinksteren op Texel online bij LandhuizenTexel.nl en u bent verzekerd van het perfecte vakantieverblijf om met uw partner, gezin of alleen van een heerlijk Pinksterweekend te genieten.

Boek nu!

Lente op Texel? Reserveer nu direct en voordelig bij Landhuizentexel.nl


Boek uw weekend weg tijdens de Lente op Texel online bij LandhuizenTexel.nl en u bent verzekerd van het perfecte vakantieverblijf om met uw partner, gezin of alleen van een heerlijke lente te genieten.

Contact

Volgt u ons al?

Blijf op de hoogte en ontvang aanbiedingen